perjantai 12. lokakuuta 2012

Lyhyestä ja leveästä pitkäksi ja kapeaksi

Tyttäreni sai taannoin hiustenleikkuuinspiksen. Olen siinä ymmärryksessä, että useimmat tytöt kokeilevat tämän kampaajaleikin ainakin kerran elämässään joko omaan, kaverin tai nuken tukkaan. Puolet otsatukasta siinä lähti ja samalla päällä olleesseen DUNS:in paitaan tuli näin komea vekki.

Onneksi tyttö ei sentään onnistunut leikkaamaan itseensä vekkejä ja onneksi kyseessä oli vain tämä jo valmiiksi kulahtanut paita, jonka menetys ei niin kauheasti harmittanut, lisäksi nämä DUNS:it tuppaavaat olemaan malliltaan mahdottoman lyhyitä ja leveitä. Voin todistaa, että ne todella ovat lyhyitä, nimittäin tein tästä tärvellystä paita-parasta täytettä pikkuveljen vaatekaappiin ja 80cm paidan kaava oli prikulleen saman pituinen kuin alunperin 104cm paita! Johan nyt.
Tykkään tästä uudistetusta versiosta jopa enemmän kuin tuosta alkuperäisestä, ainakin mittasuhteet on paremmin kohdallaan. Laitoin resorit hihansuihin, joiden ansiosta toivon, että pystymme käyttämään tätä aina koosta 74cm kokoon 86cm saakka. Aika näyttää. :)

Mulla olis tuolla kirppispinossa muutama DUNS:in lyhyt ja leveä paita lisää, kuosithan niissä ovat superihania, mutta meidän pitkille ja hoikille tuo paitamalli ei ole kovinkaan imarteleva. Aloinkin miettiä, että pitäisköhän niillekin paidoilla tehdä sama temppu. Kierrätystähän se tämäkin on. :D

Lisäksi valmistui samaiselle vauvelille 80cm peikkopaita. Tämä kangas jäi aikanaan kutkuttamaan, kun jäin ilman, joten kun Ikasyr:in varastojen perukoilta taannoin löytyi tätä, niin piti toimia heti! Rahat riittivät silloin vain 0,5m pätkään, mut onneksi siitäkin saa vauvakoossa vaikka mitä. :D

  

Kaavan pohjana näissä molemmissa on Ottobren Mint muokattuna. Alkuperäistä kaavaa ovat helman leveys ja pituus, jotka ovat tosi hyvät. 

2 kommenttia:

  1. Ihania paitoja :)
    Tuo omppukuosi on herkku!

    VastaaPoista
  2. Ekaa kertaa kurkkaamassa ja lukijaksi jään. Sinulla on aivan ihania juttuja täällä :)

    VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!