sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kiireisen helleviikon KYHäilyjä ja merirosvosynttärit :-)

Kulunut viikko on ollut melkoisen tehokas. Piti saada olohuoneen remontti hyvälle mallille, koska viikonloppuna juhlittiin esikoisen 6 vee synttäreitä eli remotin päälle vielä siivoukset ja leipomiset. Ja joka välissä kun vaan suinkin kerkesin, niin livistin ompelukoneelle ja ettei vaan tekeminen loppuisi, niin lähdin ensimmäistä kertaa mukaan kesäyön hullutukseen, mikä tarkoittaa, että joka ilta kun olen vihdoin päässyt hetkeksi rauhoittumaan ennen nukkumaanmenoa, olen laittanut alulle uuden neuletyön! :D Aika hullu taidan olla juu. Mutta katsotaas mitä sainkaan aikaiseksi...

Ensinnä, lapsille piti tehdä roolivaatteet merirosvoteemaisille synttäreille. :) Molemmille valmistui haaremihousut ottobren 3/13 Easy Piece -kaavalla, kummallekin suurentelin ja pidentelin tarpeen mukaan mukaan yhtä ja samaa 116cm kaava. Tyttären asun kankaan olen saanut, se oli sellainen pieni pala jostain juhlavaatteesta jäänyttä kangasta, olenkin kovasti miettinyt mitä siitä voisi tehdä, nyt sen lopulta keksin!! :) Pojan housujen kangas on myöskin saatu, materiaali on paksua neulosta.




Tyttären asuun kuului myös merirosvoprinsessan toppi, joka valmistui Summerlin ohjeella omasta jemmasta löytyneestä Austermannin Algarve Grande -puuvillalangasta. Toppi on Kyh nro 3.

 


Täytekakkujen koristelu ei todellakaan kuulu intohimoihin saati lahjoihini, mutta pakon edessähän sitä on aina välillä harrastettava! Koristeet kakkuun löytyi pääasiassa lähimarketista. :) Ja huomatkaa, että pikkuveli kävi haukkaamassa palasen kakkukynttilästä, mahtoi olla maukasta! Kakku ainakin oli maukasta, siellä oli välissä hellapoliisin ohjeilla väsätyt mansikkamousse ja valkosuklaamousse, namskis nam!

 



Tykästyin Easy Piece -haaremihousukaavaan niin paljon, että surauttelin sillä sitten vähän enemmänkin pöksyjä. 

6 vee bongasi ompeluhuoneestani leijonakuningas -collegepalan ja vänkäsi siitä itselleen vaatetta. Vähän vastustelin, sillä kangas oli kakkoslaatuinen reunapala ja siinä oli keskellä pahat valkoiset viirut, mutta koska poika vaatetta itselleen niin kovasti toivoi, niin päätin jättää viirut omaan arvoonsa ja leikkelin kesäshortseiksi niistä huolimatta. Resoriksi valikoitui leijonakuninkaan keltainen, ikasyrilta alesta tilattu resori ja näistä tulikin tosi kivat! Kankaan kakkoslaatuisuuskaan ei pihahommissa haittaa mitään ja kaikenlisäksi näihin tuli heti ekalle käytöllä valkoisia maalitahroja, että se siitä sitten ja loput kirjeessä!! :D


Kierrätyspussilakanasta valmistui vielä kahdet haaremit, joista toiset jää omalle tytölle ja nämä toiset menivät lahjaksi kummipojan isosiskolle, jolla oli juuri 3vee synttärit. Levensin ja pidensin näihinkin 116cm Easy Piece -kaava. :)


Lisäksi suristelin kokonaisen läjäpinon kesäisiä t-paitoja. Osa näistä lähti samaiselle kummipojan isosiskolle kuin nuo ylemmän kuvan haaremmit ja osa jäi omille lapsille. 

Metsolan pallojoustiksesta syntyi herkku t-paita 116cm, kaava ottobre 3/13 On the road. Kaavan kapoisuus yllätti! Kuvan malli on todella hoikka ja silti paita on erittäin tyköistuva.



Mussukoiden sienitalot kankaasta 116cm t-paita, kaava brave fireman.

   


Metsolan joustiksista taskullinen t-paita. Menipähän taas säätämiseksi taskujen kanssa, mutta kyllä siitä nyt ihan ok kuitenkin tuli. :) 116cm, kaava brave fireman.


 

128cm kalajasta -paita (kaava tässäkin brave fireman), tässä on 6 veelle kasvunvaraa tulevaksikin kesäksi, mutta ei ole tänä kesänäkään liian iso kuitenkaan. :-) 

116cm kalastaja -kankaan jämistä tuli t-paita myös tyttärelle, kun yhdistin sitä omasta jemmasta löytyneeseen pinkkiin trikoseen, kaava brave fireman. Tasku humpsahti inan vinoon, mutta eipä haittaa menoa!!
  

Seuraavat setit ovat kokoa 86cm ja tuhosin niihin kangaslaatikoissa pyörineet pienet kangaspalat ihan kokonaan, mitään ei jäänyt jäljelle. On muuten ehkä maailman yksinkertaisimpia ompeluksia nuo peruspaidat, housut ja pipot. Pipot ovat vuorettomia, joten sopivat kesäkäyttöön. :)

T-paidan kaava ob 3/13 On the road ja kaavan koko oli oikeastaan 92cm, mutta minusta tuo paita näytti niin pieneltä, että läimäsin suosiolla 86cm kokolapun siihen ja onkin juuri passeli 86cm koko käyttävälle pojalle! Kangaspalan olen saanut ja se on nyt siis täysin loppuun tuhottu.




 

Housujen kaava 86cm Summer Sea, kangaspalan olen joskus kangashamstereista ostanut. Koko pala on nyt tuhottu!

En tiedä mikä tälle ampiaiselle tuli, ehkä se nukahti kesken työn teon, kun niin paikoillaan makasi pää voikukan sisällä ukon ilman edellä!! Ihmeteltiin sitä lasten kanssa aika pitkään ja mietin, että onkohan se kuollut tuohon, mutta kyllä se välillä sentään ihan inasen verran liikahti, kiire sillä ei kuitenkaan näyttänyt olevan mihinkään!


Postailen myöhemmin olohuoneen seinänmaalausprojektistani, siitä tuli mienaan hiano! Niin ja kaikista jo aloittamista KYH -projekteistanikin pitää kirjoitella myöhemmin. Nyt lähden tästä aloittamaan lisää neuleita, olen meinaan kaksi projektia aikataulusta jäljessä, koska lähdin haasteeseen mukaan vasta jälki-ilmoittautuneiden joukossa. Meinas mennä siis koko haaste jälleen ohi, mutta onneks kerkisin sentään!

6 kommenttia:

  1. Mahdoton määrä kivoja ompeluksia! :)

    VastaaPoista
  2. Sinä olet ollut ahkera, ihan mieletön määrä kaikkea ihanaa!!!!!
    Ja mikä kakku, todella upea ja kuulosti hyvältä :)
    Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
  3. ♥ aivan ihania vaatteita! oot taitava!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanat bileet teillä on ollut. Ja voi vitsi mitä värien ilottelua noissa vaatteissa. Ostaisin jokaisen meille!!!
    Iloista viikkoa sulle!

    VastaaPoista
  5. Aivan upeita luomuksia! Ja herkullisen näköiset tarjottavat merirosvoille :)

    Ihanat hampaanjäljet kynttilässä :D Kiitos kun huomautit, makeat hihitykset tuotti :D

    VastaaPoista
  6. Vaikkei itellä (vielä) ole lapsia niin, mie tykkään hirmusesti näistä uniikki vaatteista! :) Tosi ihania!

    VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!