maanantai 16. syyskuuta 2013

Punainen autopipo (ohje)

Mulla on kuulkaas niin järkyt määrää lankaa varastossa, että on pakko välillä keksimällä keksiä joku projekti varastolangoille, sieltä kun ei muka koskaan löydy sitä mitä tarvin! Olin ostanut jo ajat sitten punaisen kerän pehmoista merinovillaa, siitä piti kai alunperin tulla lapaset kutiamisherkälle poitsulle, mutta nyt tuo poitsu on jo sen verran kasvanut, etten luottanut saavani lapasia enää yhdestä kerästä. Sain idean autopiposta, mutta en löytänyt sopivaa ohjetta valmiina. Soveltelin sitten omasta päästä, piirsin autokaavion ja kirjoitin tästä kaikesta muistiinpanot, jos vaikka joku tästä hyötyisi, vaikka varsin yksinkertainen pipo onkin. :D

Autopipo


Koko: lapsi (tein eskarilaiselle)

Lanka: Dk - lankaa kahdessä värissä,
(Mallissa - pääväri: 1 kerä Sublime Yarns Baby Cashmere Merino Silk DK, kontrastiväri: jämäkerä Sirdar Snuggly Baby Bamboo DK)

Puikot: 3,5mm ja 4mm

Luo 3,5mm puikoilla 100s, neulo 2o 2n -joustinta 4-5cm.

Vaihda 4mm puikkoihin ja neulo 2 kerrosta oikein, nappaa sitten kontrastiväri mukaan ja aloita kuvioneule kaavion 3. kerrokselta. Autokaavioita on alla kaksiversiota, mallipipossa käytin ensimmäistä, mutta aloin sittemmin miettiä, että näyttäisikö renkaat paremmilta vähän suurempina, joten alempi kaavio on muokattu. Päätä itse, kummasta tykkäät enemmän. Jos kokeilet alempaa, niin olisin kiinnostunut näkemään miltä se näyttää neulottuna! :)

Versio 1. 


Versio 2.


Kun kaavio on neulottu, jatka sileää neuletta päävärillä, kunnes pipon korkeus on n.15-16cm. 

Aloita kavennukset:
1. krs: * 8o, 2o yht. * toista * - * kerroksen loppuun
2. krs: oikein
3. krs: * 7o, 2o yht. * toista * - * kerroksen loppuun
4. krs: oikein
5. krs: * 6o, 2o yht., * toista * - * kerroksen loppuun
6. krs: oikein

Jatka kavennuksia samaan tapaan, viimeinen kavennuskerros on * 2o yht. kerroksen loppuun *. Katkaise lankaa, kiinnitä tiukasti ja päättele langanpäät.

 

Mä en oo vieläkään oikein täydellisesti keksinyt miten tuossa kirjoneuleessa saisi kunnolla tasaisen neulepinnan, pitää vissiin opiskelle aihetta jossain vaiheessa enemmän. Jos on jakaa hyviä vinkkejä, niin otan mielelläni vastaan! :)

4 kommenttia:

 1. ooooih, ihana pipo ja malli, kiitos tästä :) Pitänee tehdä meidän pojalle niin että jättää yhden auton pois? Kokeilemaan kokeilemaan, varaudu, saatan tulla kyselemään neuvoa :D En kertaakaan ole tehnyt kirjoneuleita!!!!

  VastaaPoista
 2. Kiva ohje! Itsekin viime talvena etsin autopipon ohjetta kun sellainen piti saada. Näin hienoa en osannut suunnitella, mutta saaja oli tyytyväinen... :)

  VastaaPoista
 3. Mikä sun tiheys on suurinpiirtein? Piposta tuli ohjeella tosi hyvä muuten, mutta luultavasti liian pieni. Yritin sellaista noin eskarilaisen kokoa, mutta en osaa yhtään arvioida, minkä kokoinen sitten pitäisi olla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiheys on suurinpiirtein 21-22s = 10cm. Mun eskarilaisen py on 53cm, mutta noissa mitoissahan nyt on lapsikohtaisesti isojakin eroja, vaikka tuo pipo kyllä venyis omaankin 57cm kuuppaan.

   Poista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!