maanantai 27. tammikuuta 2014

Joululahjat 2013: osa 4

Huomasin, että muutama joululahja -juttu on vielä postaamatta...

Ensinnäkin suristelin ihanasta prinsessa -joustiksesta joululahjaksi housut sukuun kohta syntyvälle prinsessalle. Okei, en tiedä onko korrektia antaa vaatteita lahjaksi tyypille, joka ei vielä edes syntynyt, mutta niin vaan tein. ;D Tai tuleville vanhemmillehan nämä tietenkin meni. Vähän tietty jännittää, että jos tässä nyt kuitenkin käy niin, että vauva onkin esittänyt sukupuolensa väärin ultrassa, mutta vaihdetaan nämä sitten siinä tapauksessa johonkin pojalle sopivampaan. :D

Housujen kaava on Ottobresta, mutta en muista sen tarkemmin, koko oli 50 tai 56cm. Muisti pätkii...


Sujautin samaan pakettiin vielä aiemmin kutomani Term Time -liivin, joka on kooltaan aika piskuinen. Lanka on Viking Balderia ja liivistä voi lukea enemmän sen ravelry -sivulta.


Samaan pakettiin vielä laitoin pienet Baby Jane -tossukat.

 

Että tämmöinen setti lähti joulupakettin. Tai oikeastaan tämä ei ole setti, koska en ole näitä suunnitellut mitenkään toisiinsa sopivaksi vaan ovat ihan irrallisia töitä, jotka käärin samaan pakettiin. :D


Sitten meillä oli aatonaattona joululahjavaihto, joka oli minun ideani. Eli jokainen laittoi jo hyvissä ajoin ennen joulua arpalipun hattuun, jossa vastasi muutamaan kysymykseen liittyen omiin mieltymyksisiinsä ja sitten laput arvottiin. Rahasumma oli todella pieni vain 6-7 euroa ja sillä oli tarkoitus sujauttaa salaiselle kaverille pakettiin sekä namia että joku pikkuruinen tavaralahja! Tykkäsin ihan hirveästi ideasta, se nimittäin jäi mieleen paljon paremmin kuin aaton virallinen lahjojen jako, kun lahjoja oli ihan liikaa. Tosin muutama oli valitettavasti heittänyt homman läskiksi ja ostanut pelkän karkkipussin, mikä on vastaanottajalle aika ikävästi tehty. :( Itse kasasin peräti kolme pakettia, koska avustin myös kahta lastani kasaamaan paketit, toinen kasasi kummisedälleen ja toinen kasasi mummille. :) Oli tosi jännää kasata paketteja pienellä budejtilla, mutta silti ajatuksella!!

Minä sain lahjottavaksi oman kummitätini, jolle olikin helppo keksiä lahjoja. En tietenkään muistanut ottaa kuvaa paketista kokonaisuudessaan, mutta se sisälsi hänen toiveiden mukaan mm.

-(muovinen) juustohöylä (1e)
-itse kutomani yösukat (ks. alla)
- itse tekemäni kierrätyssäärystimet (ks. alla)
- karkkipussi (pakkasin karkit itsepäällystettyyn leivinjauhe purkkiin :D)

Sirdar Hug / 4,5mmKierrätysvillaiset säärystimet villapaidan hihoista 
Nämä on siis ihan vaan aikuisen villapaidan hihat, joille en tehnyt mitään muuta kuin kanttasin yläreunan joustavalla nauhalla. :) Paidan etu- ja takakappaleesta olen joskus tehnyt vauvalle vaippahousut eli nämä olivat siis ihan roskiinheittouhan alla! Käyttökokemuksia olen kuullut sen verran, että kuulemma toimivat yösäärystimenä toivotulla tavalla ja estävät suonenvetoja.
  
 


Itse sain paketin omalta 2 veeltäni, joka oli käynyt ostoksilla isin kanssa. Paketissa oli 70% suklaata ja 3,5mm 60cm Prymin pyöröpuikko. :)

En ole ihan varma oliko tässäkään vielä kaikki lahjat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit ilahduttavat aina!