tiistai 28. tammikuuta 2014

Orvokki -pipo ja Ruusu -neliöpipo (Ohje)

Selailin tässä vanhoja ravelry -projektejani ja keksin, että voisin siirtää muutaman vanhemman neuleohjeeni vanhasta vuodatuksen blogista tänne, jos joku vaikka hyötyisi niistä. 

Tässä on muutama alunperin hyväntekeväisyyteen väsäilty myssy, joiden ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset, mutta pitäähän noita silmukkalukuja ja mittoja kuitenkin aina alkuun hiukan pohtia. Itse käytän hirveästi muiden ohjeita, koska olen laiska soveltamaan, joten siksi haluan antaa joskus jotain takaisin. :)


Orvokki -pipo 

Langat: 7 veljestä ja Nalle Kukkaketo
Luo 100s 7 veljestä langalla ja neulo 2o 2n joustinta n.3,5-4cm. Kuvan pipossa olen tehnyt oikeisiin silmukoihin palmikonkierron joka 4. kerros. Vaihda Nalle Kukkaketo -lankaan ja lisää tasaisin välein 10s (=110s). Neulo sileää oikeaa, kunnes pipon korkeus on n. 17cm ja aloita kavennukset:
1. krs: *8o, 2o yht.* toista *-* kierroksen loppuun.
2. krs: oikein
3. krs:  *7o, 2o yht.*  toista *-* kierroksen loppuun
4. krs: oikein
jne., kunnes jäljellä on enää muutama silmukka, katkaise lanka, vedä loppujen silmukoiden läpi, kiinnitä hyvin ja päättele.


Ruusu -neliöpipo (lapselle) 

Vinkki: Jos teet pipon aikuiselle, niin lisää hiukan korkeutta ennen päättelyä!
Langat: Novita Nalle yksivärinen & Novita Nalle Kukkaketo
Luo 100s yksivärisellä kaksinkertaisella Nalle -langalla ja neulo 2o 2n joustinta 3-3,5cm. Kuvan pipossa olen tehnyt oikeisiin silmukoihin palmikonkierron joka 4. kerros. Vaihda Nalle Kukkaketo-lankaan ja lisää tasaisin välein 10s (=110s). Neulo sileää oikeaa, kunnes pipon korkeus on n. 18-19cm. Päättele silmukat kolmen puikon päättelyllä.Vihje: 

Kahden silmukan palmikonkierto onnistuu todella kätevästi ilman palmikkopuikkoa. Laita oikea puikko molempien kahden oikean silmukan läpi ja vedä lanka kummankin läpi normaalisti samoin kuin neuloisit silmukat yhteen, mutta älä pudota silmukoita pois vasemmalta puikolta! Neulo vielä vasemmalta puikolta ensimmäinen silmukoista oikein, pudota silmukat ja kahden silmukan palmikonkiertosi on valmis! Ta-daa! KOKEILE !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit ilahduttavat aina!