maanantai 17. kesäkuuta 2013

Retrokukkainen jumpsuit ja KYH -juttuja :-)

Nyt on pakko tulla heti hehkuttamaan, sillä haastoin itseni opettelemaan uutta ja onnistuinkin jopa!  Kyseessä on loppuiten lopuksi melko yksinkertainenkin juttu, nimittäin vetoketjun ompelu! Olen joskus aikaisemmin epäonnistunut niin maan perusteellisesti, että olen sen jälkeen vältellyt kyseistä kapistusta kuin ruttoa! ;D Onneksi ihanat kanssaompelijat ovat jakaneet blogeissaan kuvallisia ohjeita, niin tällainen sanallisia tehtäviä karttavakin voi jotain ymmärtää! Suoraan sanottuna, minähän en koskaan lue kaavalehtien ompeluohjeita, koska sanalliset ohjeet eivät tähän kaaliin vaan uppoa! Sama syy miksi en koskaan oikein pärjännyt matikassa, liikaa sanallisia tehtäviä...

Kaavat: Ottobre 6/10 Jump'in ja huppu Ottobre 1/12 Brum Brum -hupparista
Koko: 116cm
Kangas: Miehen edesmenneen isoäidin peruja, kangas oli valmiiksi leikattu jonkunnäköiseen aikuisen kylpyviitan muotoon, vaan eihän se mahtunut mulle, muuten oisinkin saattanut omia sen itselleni. ;D Koska kangasta oli rajallisesti, niin kuvioita en edes yrittänyt kohdistaa...

 

 

 


Jump-suitin ompeluun löytyy hyvä tutoriaali Tikbumsan -blogista ja vetoketjun ompelusta voi opiskella lisää vaikkapa Tosi mummon -blogissa. Minä tietenkin soveltelin omat systeemini taas kaikkeen ja katselin mallia myös valmisvaatteista, mutta ohjeiden katselu auttaa kuitenkin siihen, että välttää ne pahimmat sudenkuopat kun ryhtyy hommiin. Ongelmittahan se ei tämä(kään) projekti onnistunut, nimittäin jo kankaita leikatessa kävi pahoja ajatusvirheitä, munhan piti leikata kappaleet yhtenä osana, mutta lopulta oli sitten pakko tehdä yläosat erikseen. Niin ja joku meni kohdistuksessa jossain kohtaa pieleen, sillä saumat vetoketjun kummallakin puolella ei aivan kohtaa, mutta se nyt on ihan tavallista näissä mun ompeluksissani.

Nyt kun onnistuin näin hyvin tässä vetoketjuompelussa, niin voin jatkossa tehdä jumpsuitit ja hupparit itse. Tähän asti olen tilannut ne käsityöläisiltä, vaikka voi olla että laiskuus voittaa ja tilailen jatkossakin muilta, hih. :D Olen nykyään niin tykästynyt ajatukseen, että vaatteet ovat uniikkeja, että miikkarit ei ole enää mitään. ;D Nooo, tilasin sentään alesta muutamat miikkaritkin. 

Tuli mieleen mielenkiintoinen ajatusketju, jonka kävin läpi joskus kevät talvella. Bongasin perhekerhossa yhden lapsen päässä tosi herkullisen värisen pipon ja aloin heti miettiä, että voisin tehdä jotain samantyylistä omille lapsille... Sitten tavasin pipon kyljestä pipon merkin ja samassa kun tajusin, että "jaa, se olikin valmismerkki, eikä itse tehty", niin kyseisen vaatekappaleen ARVO laski mielessäni kuin aasinhäntä! Että joo, itse tehdyn arvostus on aika huipussaan ainakin omassa päässäni. Ostan lapsille myös paljon muiden itse tekemiä käytetettyjä vaatteita, joita tarjoaa vaikkapa fb:n Uniikkikirppis, niistä tietää, että ei ole ainakaan lapsityövoimalla tehtyjä. :)

Kesäyön hullutuskin sujuu oikeen hyvin ja valmistakin on tullut! Oikeastaan tuo 22 projektia on ihan liian vähän, mulla ois vielä pitkä jono tehtäviä neuleita ja enää 5 aloitusta tekemättä!! :O

Valmiita:

KYH#1
Koko: muokattu hoikkikselle, silmukat koosta 2-3, pituus 4-6
Lanka: Katia Tobago
Puikkokoko: 4mm
 

KYH#14
Lanka: Austerman Algarve Grande
Puikkokoko: 3,5mm

 Aloitettuja: 


KYH#15
Tämä eteni eilen illalla jo aika paljonkin tämän kuvan ottamisesta. :-)

KYH#16
Anemone -liivi. Koko pitäisi olla noin 2v., tosin vähän jännittää miten käy tuon tiheyden kanssa, kun en sitä alkanut tarkistaa. Väriä piti käydä kahteen otteeseen etsimässä lankakaupasta ja lopulta valitsin omasta mielestäni tosi kauniin harmaan sävyn tähän. :)KYH#17:kin tuli aloitettua eilen ja se on tilausmyssy kaverin äidille, mutta kuva on vielä ottamatta.

Tulipahan pitkä (ehkäpä jopa pitkäveteinen) postaus. ;D3 kommenttia:

 1. Ihan mahtava retrokangas ja ihana haalari siitä tuli! :)
  Ja kivoja aloituksia taas!

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän ihana kangas ja mahtava jumppari :) ihanaihana!!!!! Ja kaikkea muutakin ihanaa olet saanut aikaiseksi jaon työn alla :)
  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hieno tuli! Pitäisköhän munkin rohkaistua ja kokeilla tota vetoketjua.. Oon myös karttanut sen ompelua :D

  VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!