tiistai 30. heinäkuuta 2013

Vanish -tahratesti ja muuta asiaa tahranpoistosta :)

Nyt seuraa asiaa pyykinpesusta ja tahroista! Olen mukana Buzzadorin Vanish -kampanjassa. Buzzadorina pääsee ensimmäisten joukossa testaamaan uusia tuotteita sekä jakamaan näytepakkauksia ja tuotetietoa myös muille asiasta kiinnostuneille. 

Menenpä ensin asiaan eli tähän kampanjaan kuului osana tahratesti! Sain Vanish -tuotteiden mukana pienen valkoisen liinan, joka oli määrä tuhria niin pahoilla tahroilla kuin vaan ikinä keksii ja sitten laittaa Vanish -tuotteet koetukselle.

Katsotaanpas mitä keksin:

Tahroissa löytyy
- kaakaota & suklaa"voita"
- oliiviöljyä
- mansikkaa
- raparperimansikkamehua
- kahvia 
- meikkejä

Omasta mielestäni pahimpina tahroina pidin meikkejä  eli ripsaria ja meikkivoidetta. Niin ja kaikki tahrat olivat poistamisen hetkellä jo muutaman päivän ajan kuivuneita. Tahrathan toki pitäisi aina poistaa tuoreeltaan, mutta kuinka moni oikeesti kiireisessä arjessa toimii näin ellei kyse ole jostain luksusvaatteesta? Tuoreiden tahrojen poistaminenhan ei tosiaan niinkään ole ongelma, vaan se, että tahroja harvoin jaksaa heti poistaa ja kuivuneet tahrat ovatkin sitten haasteellisia.


Kävin tahrojen kimppuun poistamalla ne ohjekirjasen mukaisesti eli meikeille levitin suoraan nestemäistä Vanishiä ja sen jälkeen liotin vielä koko lappusen valkoisesta vanishistä tehdyssä liuotusvedessä. Suurin osa tahroista liukeni pois jo liuotusvedessä!! Ainoastaan meikit ja kaakao jäivät (ks.kuva).Kaikenkukkuraksi heitin vielä mittakupillisen valkoista Vanishiä tavallisen pesupulverin sekaan, joten tahranpoistomenetelmistä ei ainakaan ollut puutetta! Pesulämpötila oli 60 astetta.

Sitten tuloksiin:

Puhdasta tuli muilta osin, mutta meikkivoide tahra ei hievahtanutkaan, haalistui kyllä ja luultavasti haalistuisi lisääkin, jos tahranpoistoa toistaisi seuraavissakin pesuissa. Harmi sinänsä, olen nimittäin monta kertaa turinut omat vaatteeni meikkivoiteeseen...


Muu pyykki oli ihan normaalin puhdasta, mutta vanhat pinttyneet tahrat pysyivät, kun en niitä erikseen kokeillut poistaa.


Tein ihan oman tahratestinkin, nimittäin perheen pienin sotki ruohonvihreään ihanan metsolan Miina ja Manu -haalarinsa. Tämä nyt yksi sellainen vaate, jota haluaisin mahdollisuuksien mukaan vähän varjella tahroilta, joten otin Vanishin käyttöön.


Laitoin valkoista Vanishiä paksuna tököttinä lahkeisiin ja paikallisesti muihinkin tahroihin. Sitten muutaman minuutin vaikutusaika ja pesukoneeseen.


Puhdasta tuli eli voin suositella!

 

Kerronpa samaan hengenvetoon vähän omaa "tahranpoisto" -historiaani. :)

Pinkki Vanish -jauhe on minulle jo entuudestaan tuttu, nimittäin se oli todellinen luottotuotteeni opiskeluaikoina, kun kokkitakkiin tarttui työntouhussa aina toinen toistaan haastavampia tahroja. Siisti olemus on kaiken a ja o, joten halusin ehdottomasti, että takki tulee pyykistä puhtaanvalkoisena! Yhtään valehtelematta, paksu tahna Vanishia hävitti aina ruokatahran kuin ruokatahran!

Sittemmin perheemme on kasvanut useammallakin pienellä "tahrijalla" joten voisi olettaa, että tähän mennessä olen tahranpoistonmestari, mutta todellisuus on vähän toista... Vaikka tahranpoisto tässä talossa kävisi työstä, niin harvoinpa jaksan vaivautua. Olen todennut, että vaikka lapsille laitetaan aina aamulla puhdasta päälle, niin jo lounasaikaan mennessä vaatteista löytyy jo vähän sitä sun tätä, että eipä sieltä muutama pinttynyt vanha tahra joukosta erotu! Olen todennut helpommaksi ajatella, että vaatteet ovat meidän talossa käyttövaatteita (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta), eikä niitä tarvitse säästellä. Ja ihan konkreettisesti, ei minulla pienten lasten kotiäitinä useinkaan edes ole aikaa eikä mahdollisuutta tutkia ja syynätä koko pyykkivuorta läpi yksittäisten tahrojen takia, koska pesukoneemme sijaitsee kellarikerroksessa ja pesukoneen täyttääkseni jätän yleensä lapset asuinkerrokseen muutamaksi minuutiksi keskenään, joten käytännössä tungen valmiiksi värien mukaan lajitellut pyykit koneeseen niin nopeasti kuin osaan, pesuaineet perään, kone päälle ja takaisin yläkertaan lasten kanssa!

Toki tässä kaikessa on sellainen miinuspuoli, että tahraisilla vaatteilla ei juuri jälleenmyyntiarvoa ole, mutta toisaalta, useammalla lapsella kiertäneellä vaatteella on sitä harvoin muutenkaan. Mainittakoon vielä sekin, että olen kyllä välillä kokeillut Vanish- tahranpoistoa ihan hyvällä menestyksellä pinttyneisiin tahroihin niissä tekstiileissä, jotka olen halunnut myydä eteenpäin, vaikken omassa käytössä olekaan aina jaksanut/viitsinyt eli sikälikin vallan kelpo tuote! Meillä on kaikkien lasten kanssa kestovaippailtu, joten on tässä hötäkässä tullut tutuksi myös pesupähkinät, sappisaippua ja etikka huuhteluaineena & vaippojen liotuksessa. Olen äärimmäisen vaihtelunhaluinen ihminen, joten en ole omaksunut näistä yhtäkään "yhdeksi ainoaksi oikeaksi" tavaksi hoitaa pyykinpesua, joten käyttelen kaikkia metodeja sekaisin. ;D

Pesen melkein kaiken normipyykin 60 asteessa, koska meillä pestään kaikki pyykit sekaisin eli lastenvaatteet, aikuistenvaatteet, alusvaatteet ja kestovaipat pyörii sekaisin, niinpä olen todennut turvallisimmaksi pestä kaikki 60 asteessa, niin ei tarvitse vahtia oliko siellä nyt alusvaatteita seassa vai ei. Useimmiten 60 asteen lämpötila riittää poistamaan suurimman osan tahroista ilman erillisiä aineitakin. Vanish tosin juurikin mainostaa, että mittakupillinen Vanishiä pesupulverin joukkoon ja saat yhtä puhdasta alhaisimmissa lämpötiloissa. Itse en vaan jotenkin luota siihen, mutta ehkä pitäisi kuitenkin kokeilla! Säästäisihän se luontoa, kun käyttäisi enemmän alhaisempia lämpötiloja.

Tämä oli kuitenkin kaikkiaan todella kiva kampanja ja ajoitus oli aivan loistava, sillä varsinkin alkukesästä meinasin totisesti turhautua, kun suklaajätski - ja ruohotahrat tuntuivat ilmaantuvan jokaiseen uuteen kesävaatteeseen heti ekalla käyttökerralla, eikä niihin auttanut mitkään pesuaineliotukset. Nyt aion aktivoitua taas käyttämään täsmätahranpoistoa ja ehkäpä jopa Vanishiä yhdessä alhaisempien pesulämpötilojen kanssa!

1 kommentti:

  1. en ole mikään tahranpoiston mestari. tätä voisi kokeilla, kiitos :)
    olen kiireinen kotiäiti.. käväsen säännöllisesti kurkkaamassa uusia päivityksiäsi, mutta jälkeä en ole jättänyt. Päivän kohokohta kun saa ottaa kahvikupin käteen ja käyä lukemassa mitä kaikkea ihanaa täälä blogissa on tälläkertaa ilmestynyt ja valmistunut :)

    -Sarkku-

    VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!