torstai 29. elokuuta 2013

Hänen uusi lempimekkonsa!

Jotkut neulejutut tuntuu aina vaan olevan viimeistelyä vaille, mutta tein ihan muuten vaan välipalana nukelle uuden mekkosen. :) Ajatus lähti oikeastaan siitä, kun sain kasan lankoja lähipiiristä ja pääasiassa tuossa kasassa on akryyliä, jota kovasti vierastan. Nuken vaatteeksi se kyllä sopii hyvin, mutta kun tuota lankaa on aika paljon!!

Puikoille pääsi Novitan Pretty Baby, johon en mitenkään suuremmin mieltynyt, mutta onhan tuo ihan ok. Niin ja sorruin uuteen neuleohjeeseen, vaikkei edes pitänyt. :D Tykästyin niin tuohon mekon malliin!! Ensin kyllä hetken mietin, että voisinhan itsekin vastaavan soveltaa, mutta toisaalta taas, haluan tukea neuleohjeiden kirjoittajiakin, joten se oli (rahan)menoa sitten taas. Harmillisesti ohjeessa loppuu koot jo kokoon 18 - 24kk, mutta aion silti tehdä omalle tytölle mekon tällä ohjeella! Hän on onneksi niin hoikka, että rinnanympärys vastaa tuota parivuotiaan kokoa. :D Tyttären mekkoon tarvitaan kyllä joku mukavampi lanka.

Annie Dress / Ravelry -projektisivu
Lanka: Novita Pretty Baby

 

Tuossa ohjeessa ei kyllä minun mielestä oikein ole loppuun asti ajateltu tuota napinläpien sijoituspaikkaa, ne asettuu ihan kummallisesti ainakin tässä nuken mekossa!! Ensi kerralla sijoitan ne itse mutta viime yönä kutoessa ei järki pelannut riittävästi, että olisin mekkoa tehdessäni huomannut tuota epäkohtaa. :D

Mutta mitä ihmettä mä teen noilla kaikilla akryylilangoilla??? Tätä Pretty Babyakin olisi useampi kerä parissa värissä. Kannattaako tästä tehdä lapsille mitään vai nyppyyntyykö pesussa? Kutoessa ainakin alkoi tuntua nopeasti käsissä hiostavalta, vaikka pehmeä ja kutittamaton lanka onkin!

1 kommentti:

  1. On kyllä kiva malli ja napit tosiaan aika hassussa paikassa :) Mutta sinä oletkin niin taitava soveltamaan ohjeita ettei varmasti ole ongelma sijoittaa toisaalle ja muokata tytölle sopivaksi!!
    En akryylilangoista hirveästi tiedä, mutta olisiko joku peitto sellainen joka olisi hyvä toteuttaa, jos lankaa paljon? Vauvalahjaksi jos tuttaville tulossa vauvoja? ;)

    VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!