torstai 19. joulukuuta 2013

Servettirenkaat (ohje) ja kaikkea muuta pientä jouluneulomusta

Tässä tulee vielä lisää joululahjoja ja muita jouluneulomuksia. En ole päivittänyt blogia moneen kuukauteen ja nyt sitten monta postausta päivässä. Pahoittelen tulvaa, mutta blogin kirjoitteluinspis iski just nyt, enkä yhtään tiedä kauanko se tällä kertaa kestää, joten otan kaiken irti nyt. Yritän aina seurata inspiraatiota sinne minne se vie...

Kaverin joululahjapakettiin sujahti servettirenkaita, joihin kirjoitin ohjeen ja jaan sen nyt tässä, koska nämä sopii hyvin viime hetken lahjavirkkaukseksi. Jouluun on vielä monta päivää, vielä ehtii!!

Servettirenkaat 


Käytin lankana 7 veikkaa yhdessä hopealla höystetyn Kitten Mohairin kanssa, mutta pelkkä 7 veikan vahvuinen lanka yksinäänkin varmasti toimisi. Koukkukoko oli 3 - 3,5mm ja ohjettahan on helppo muokata lisäämällä/vähentämällä 2ktjs alusta.


  • 21ktjs, pylväs toiseen ketjusilmukkaan koukusta, pylväs joka silmukkaan, käänny
  • 2ktjs, 3 puolipylvästä ensimmäiseen pylvääseen, jätä yksi väliin ja kiinnitä piilosilmukalla seuraavaan, * 2 ktjs, 3 puolipylvästä samaan pylvääseen, johon kiinnitit piilosilmukan, jätä yksi väliin ja kiinnitä piilosilmukalla seuraavaan *


toista * - * kunnes jäljellä on 2 pylvästä, tähän kiinnitetään nappi ja napinläpenä toimii toisessa päässä oleva ensimmäisen pylvään muodostama reikä.


Servettirenkaiden ravelry -sivu löytyy täältä. Ohje on siellä englanniksi.

Sitten seuraa tuikkupurkkeja, jotka ovat menneet lahjoiksi. :-)

Sandnes Garn Kitten Mohair  
 

Sandnes Garn Kitten Mohair 

Novita Nalle 

...Tähtiä...
 Sandnes Garn Kitten Mohair 

Tonttulakkini mun...
Lanka: Novita Kelo

Muokkaukset: 
Muokasin ohuemmalle langalle. Loin 56s ja neuloin joustimen 8mm puikolla, jonka jälkeen vaihdoin 10mm puikkoon, enkä käyttänyt ollenkaan pidennettyjä silmukoita. Aloitin kavennukset vasta lyhennettyjen kerrosten loputtua ja tein kavennukset kahden kerroksen välein, kärkikavennus ohjeen mukaan.No siin on taas ja vieläkin riittäis päivitettävää. Nyt kun päivitän näitä syksyn ja talven töitäni tänne, niin alan tuntee oloni ihan totaalisen pähkähulluksi. Pitäisköhän mun kirjoittautua johonkin (neulomis)katkolle...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit ilahduttavat aina!