tiistai 7. toukokuuta 2013

Sateenkaari -tunika ja muita kevään aikana valmistuneita

Vähän on heikonlaisesti päivittynyt tämä blogi viime aikoina, mikä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, etten tahdo saada aikaiseksi ottaa kuvia valmistuneista jutuista. Valokuvaaminen ei kuulu intohimoihini, mikä johtuu siitä etten oikein hallitse ko. hommaa. Jos osaisin sen, niin varmasti tykkäisin. :D Kässäintokin on ollut enemmän ja vähemmän kateissa viime aikoina, mutta siitä huolimatta valmistuneita juttuja on kertynyt aikamoinen läjä! Ihmeellistä.

Aloitetaan viimeisimmästä, tämä ihanuus tipahti puikoilta tänä aamuna. <3 Tykkäsin tosi paljon neuloa tätä ja lopputuloskin on vallan ihana.

Sateenkaari -tunika
Ohje: Ava tunic
Koko: 3
Lanka: Coats Puppets Lyric kaikki muut värit 
paitsi keltainen, joka on Mandarin Petit
 

 
Kesäneuleisiin siirtyminen on ollut tänä vuonna tosi hidasta, mutta nyt kun olen päässyt vauhtiin, niin tulossa on jo seuraava neulemekko ja jonossa on monta muuta kesäjuttua. Ennen tätä mekkoa tipahteli puikoilta vielä lapasia ja myssyjä! Vaikka on kyllä ollut sen verran kylmä kevät, että on näitä tarvittukin!

Corrugated Mittens
Koko: lapsi -> 32s, oma sovellus
Lanka: Stitch Nation by Debbie Stroller Washable Ewe
Mustikka -pipo ja Weave -lapaset
Lapasten ohje: Weave
Lanka: Novita Kaiku
Sopii hyvin yhteen nänä kaksi ohjetta. :) Mustikka -pipon ohje on ollut mulla jo monta vuotta, mutta tämä on vasta ensimmäinen onnistunut pipo tuolla ohjeella. Ensimmäisesti tekemästäni versiosta tuli aikoinaan ihan floppi, koska valitsin liian ohuen langan ja aikuisen päähän tarkoitetusta piposta tulikin lapselle sopiva ja koska väri oli tummanharmaa, niin ei se kelvannut meidän lapsillekaan! Tästä tuli kuitenkin kiva ja Novitan Kaiku on mukavan pehmoinen lanka.

Tyttärelle valmistuneet Ribbon Glubs:it :)Sitten ommeltuja:

Majapuun paloautoneuloksesta syntyi 120cm huppari. Tämä kangas marinoitu omaan makuuni vähän turhankin kauan, minä en nimittäin tykkää marinoida, kaikki ihanuudet paininjalan alle vaan heti! Alkuperäinen kaava on Suuren käsityön joulunumerosta 2009, mutta lopulta muokkailin suht paljonkin, sillä hartiat olivat kamalan leveät alkuperäisessä kaavassa ja hihoihin ja helmaan lisäsin pituutta. Niin ja taskutkin tein eritavalla. Tämä oli "helppo kaava", johon on lehdessä kuvalliset ohjeet, mutta minä nyt en tapani mukaan lukenut mitään ohjeita!!

 Tilkkuja ei säästelty joten surautin ne 1 veelle lapasiksi. Kaavat piirsin ihan vapaalla kädellä vanhasta muistista. Uskomattoman onnistunut lopputulos siihen nähden, että mun kaavoitushommat menee yleensä aina ketuilleen.


80-86cm kypärämyssy Lentäjänpojasta:


Kesäksi t-paita 80-86cm majapuun autokorjaamo -trikoon jämät hyödyksi käyttäen:Vielä jäi jotain kuvaamattakin, mutta kyllä nekin aikanaan tiensä tänne blogiin löytää...

6 kommenttia:

 1. Voi miten paljon kauniita ja käytännöllisiä vaatteita lapsille. Tuo tunika on ihan huippu kiva ja ihanan värikäs :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava määrä ihanuuksia!
  Sateenkaaritunika on aivan mielettömän ihana! :)

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, miten upea ihana superkaunis mekko <3 Sanat loppuu kesken...

  Ja kaikkea muutakin taas...

  Aurinkoista kevättä! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavia juttuja olet saanut aikaiseksi, voi että miten ihania!!! <3
  Ja RAKASTUIN tuohon tunikaan ihan täysin!!!! Niin ihanat sateenkaaren värit ja malli mitä parhain! Mieki haluuuuuuuuuun :)
  Voi kun osaisin englantia vähän paremmin, mentävä ilmeisesti johonkin engl.kiel. kurssille ihan vain sen takia että voisi hyödyntää ohjeita, olisko sellasta neulojan englannin kursseja? :D

  VastaaPoista
 5. Vau, mitä olet saanut aikaiseksi! Ihania!

  VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!