perjantai 17. toukokuuta 2013

Kasa kesäisiä shortseja taaperoille, mansikkatunika ja kesäyökkäri

Tällainen pino shortseja matkasi kummipojalle ja kaksoisveljelle! 
Koko 86cm, Ottobren Beach -shortsikaavan pohjalta muokattu.
Lentäjän poika ja -tyttö kankaat Mussukoilta ja Kalastaja -kankaat Majapuulta.


Omallekin valmistui yhdet 86cm shortsit kankaan tilkuista. Kaavaa en enää muista. :) 


Kaksospoikien isosiskolle tein lisäksi hänen äitinsä toiveesta Mansikkatunikan. :)
Olen tehnyt samanlaisen omalle tytölle muutama kesä takaperin, mutta tuli tehtyä niin iso, että se on sopiva oikeastaan vasta nyt! Tähän valikoitu langaksi Novitan Miami, koska sitä sattui olemaan kotona valmiina juuri oikeassa sävyssä ja langantiheyskin oli oikea. Mallina on oma kohta 6 vee poikani, koska hänen rinnanympärys oli lähinnä oikeaa, meidän ipanat on niin hoikkia, ettei heille koskaan voisi neuloa ikäkokoa vastaavaa vaatetta, vaan aina pitää neuloa pienempi ja lisätä pituutta. :) Toivottavasti tämä on oikeankokoinen tulevalle käyttäjälleen! Luulen, että lyhennän noita olkaimia kyllä vielä ennen kuin lähetän tämän, ne venyy ja paukkuu niin hirveästi tuon neuleen painosta, vaikka lyhensin niitä jo tehdessäni ohjeen antamasta pituudesta! Ehkäpä laitan niihin napilla pituuden säädön, koska tämän mekon käyttöikä tulee olemaan pitkä, neulos venyy niin mukavasti käyttäjän kasvaessa ja pituuttakin tein tähän hiukan enemmän kuin ohjeessa oli, joten kasvunvaraa löytyy ihan varmasti. 

Mansikkatunika
Ohje: Strawberry Top (maksullinen)
Koko: 4
Lanka: Novita Miami ja Puppets Lyric


Helteisistä päivistä inspiroituneena tuhosin yhden saamistani kangaspaloista tyttärelle kesäyökkäriksi. Pala ei ollut kovin suuri, mutta riitti juuri ja juuri sovittelemalla paitaan ja shortseihin, koko noin 100-110cm, materiaali ohutta neulosta. Kaavat on muokattuja Ottobren kaavoja, mitä nyt sattui olemaan valmiiksi piirrettynä, paidan kaava taisi olla nimeltään Tangerine. Kaula-aukon kuminauhaa voisi ehkä himpan kiristää, mutta luotin taas niin sokeasti omaan arviointikykyyni, että ompelin kuminauhan pujotusaukon jo umpeen. :P Saas nähdä jaksaako purkaa.


Aikaa vievin osuus tässä ompeluksessa oli helman ja lahkeensuiden koristeompeleet. Jösses kun on tylsää odotella, että kone saa ne valmiiksi! Tein siinä odotellessa kaikkea muuta, onneksi ompelukoneessa on sentään autopilotti. ;)  

Ja koska edelleen on menossa "tilkkuja ei säästellä" -kampanja, 
niin silppusin tilkut samantien nuken asusteiksi.3 kommenttia:

  1. Onpas sulla kone ku on oikeen autopilotikin. Ahkera oot ollu ja hianoja tehny. :-)

    VastaaPoista
  2. Voi toi tunika, aivan mahtava!!!
    BTW blogissani on käynnissä arvonta, joten tervetuloa osallistumaan ;)

    VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!