tiistai 18. syyskuuta 2012

Eroon käsityöjumista!

Viime aikoina on jotenkin tuntunut, että kaikki projektit vaan jumii. Yritin ommella pariinkin otteeseen ja onnistuin vaan mokaamaan kaiken. Onnistuin kuitenkin ratkaisemaan tämän jumin, joten varoituksen sanana, tämä postaus tulee olemaan pitkä... ;)

Yleensä näihin jumeihin auttaa joku nopea, onnistumisvarma projekti. Tein siis pikaprojektina tämän vauvan liivin, joka on ollut "jonossa" jo jonkun aikaa. Ihan niin paksua lankaa mulla ei ollut kuin mitä ohje käyttää, joten muokkailin ohjetta vähän sopivammaksi mun langalle (Katia Peru), tein 18kk mukaan saadakseni 9 kuiselle sopivan. Mulle tulee tästä väristä yhdistettynä tähän malliin mieleen ihan Tarzanin vaate! :D


 Varmin hetki saada 9 kuisesta onnistunut mallikuva: päikkäriaika!! Vähän ehkä napakka, että ois voinut niitä silmukoita muutaman lisääkin laittaa, mutta toimii se nyt kuitenkin.En tiedä tuleeko tätä mallia tehtyä toiste, mutta tulipahan kokeiltua ja tämä nopea neulomus teki tehtävänsä, nimittäin tästä onnistumiskokemuksesta innostuneena sain tartuttua muihin keskeneräisiin hommiin ja sain monesta projektista valmista!

Meillä on kaikkia lastenvaatteita yleisesti ottaen aina yli tarpeen, koska ompelemisen lisäksi tykkään shoppailla kirppareilla ja nappailla sieltä mukaan ihanuuksia ja poikien vaatteita olemme myös saaneet sukulaisen kautta suuret määrät. Jos jotain joskus puuttuu, niin niitä perusjuttuja, kuten sukat, sukkahousut, legginssit. Noista kahta ekaa ei pysty oikein itse tekemään, mutta tyttäreltä uupui mekkokelpoisia legginssejä (rumempia pitkiä kalsareita kyllä löytyy isot pinot), joten tein sitten niitä muutamat, kotoa löytyviä kankaita hyödyntäen, kaavan pohjana taisi olla Cinnamon niminen ottobren kaava:Tuo alla näkyvä vanha ikkunakin on muuten työn alla, mutta en voi vielä kertoa mitä siitä tulee. ;-)


Nuo punaiset legginssit sopivat myös tähän astronautti -settiin:Astronauttikankaasta piti alunperin tulla vaatetta esikoispojalle, mutta kun kotoa ei löytynyt siihen sopivaa poikamaista kangasta yhdistettäväksi ja tämä kangassäkeissä saatu pallokangas sopi siihen niin hyvin, niin teinkin tästä setin tytölle. Mekon kaava on muokattu 104cm More Gray:sta, pituutta tuli laitettua helmaan ehkä inan liikaakin, mutta toisaalta, tämä setti mahtuu melko varmasti vielä koossa 110cm.

Vauvelilla on pulaa yöpuvuista, leikkelin niitä jo saaduista kankaista useamman, mutta vasta yksi on valmistunut käyttöön asti:Kaava Austin Lee Coverall, koko 12kk. Resorit lisätty jälleen omasta päästä. Olen nyt laittanut itselle tehtyihin vaatteisiin englannin kielisiä tuotelappusia. Tilasin ne siltä varalta, että etsyssä jotain menee kaupaksi ulkomaille, mutta kun minimitilausmäärä oli sata ja mulle ois alkuun riittänyt ihan vaikka 10. :P

Postailen kohta lisää, nimittäin villahousujuttuja! :D

2 kommenttia:

  1. Hauskoja vaatteita olet saanut aikaiseksi! Mä tahtoisin tehdä tytölle tunikan niin että sitä voisi käyttää myöhemmin vaikka paitana. kasvuvaraa siis pitäisi olla mutta ei liikaa. Mun mielestä astronauttitunika on hyvä. Menee varmasti pitkään.

    VastaaPoista
  2. This technique can be applied with heat or perhaps energy.

    Luckily, EMS methods are not an extremely large expenditure.


    Feel free to surf to my weblog Flex mini review

    VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!