maanantai 20. elokuuta 2012

Keltaisten mekkojen päivä

Tänään on ollut keltaisten mekkojen päivä!

Mä en yleensä ala soveltaa ompelun saralla mitään omaa, koska yleensä ne yritykset päättyy aina itkupotkuraivareihin ja viikkojen ompelulakkoon.:D Nyt oli kuitenkin taas otettava riski, kun valmista kaavaa ei löytynyt ja visio oli olemassa. Onnekseni lopputuloksesta tulikin tällä kertaa tosi hyvä. Ompelukone tosin kenkkuili senkin edestä, tikki oli aina vaan löysää eikä säätö toiminut. Ompelukone (pfaff ambition 1.0) ehdotti ompeleen kireydeksi 3-5, mutta jouduin laittamaan sen seiskaan, että sain lopulta toimimaan. En ymmärrä. Mieskin kävi asiaa tutkimassa ja googletti, että sinne johonkin väliin olisi saattanut jäädä lanka, joka tekee kiusaa?

Tiesin heti, että Znokin peuratrikoosta tulee pitkähihainen singoalla, mutta kun kangas kotiutui meille, tajusin myös, että siihen on ihan pakko yhdistää ruskeaa velouria!! Ja miten ihanasti se siihen sopiikin, tasapainottaa mukavasti ja velourin pehmeys tuntuu melkein kuin pääsisi tuon suloisen peuran turkkia silittämään. 
Kaava on oma muokkaus, olen tehnyt tällä jo useita singoalla mekkoja, koko on arviolta 100-110cm.
Nyt muokkasin leikkaamalla yläosan hiukan kainaloiden alapuolelle saakka tuosta velourista ja lopun helman trikoosta. Sitten totesin, että kankaiden yhtymäkohta näyttää ihan tyhmältä ja päätin, että siihen on saatava kuminauha rypytys, mutta miten??

Sitten mieleeni välähti tämä ohje, johon vasta törmäsin! Päätin soveltaa samaa tehdäkseni vyötärölle kuminauhakujan. Napsin työvaihekuvat ja nehän on juuri niin pimeitä kuin voi olettaa, sillä työhuoneeni sijaitsee kellarissa.

Trikookaitale kiinni saumaan samalla kertaa kun ompelin yläosan helmakappaleeseen.
Sitten ompelin trikookaitaleesta kujan kuminauhaa varten, samalla sauma piiloutui näppärästi.
Sekä etu- että takakappaleelle pujotin oman kuminauhansa ja rypytin sopivaksi.
Toinen keltainen mekko on tehty tilauksesta. Se on 2-vuotiaan kokoinen Kaia babydoll ja nukelle omansa.


Samanlainen on etsy -kaupassani myynnissä 4-vuotiaan kokoisena. :-)

Ai niin, sain jo tänään Kutileen langat postista! Huippu nopeaa!! Että tästä lähin keskitynkin vaan villahousujen neulomiseen. :D Raporttia seuraa sitten myöhemmin...

2 kommenttia:

  1. Sopii kyllä tosi kivasti tuo ruskea velouri tuohon, aivan ihana mekko muutenkin! :) Ja tosi upea tuo neulemekko, ihanan syksyinen.

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo peuramekko, ja neulemekot tosi upeita myös!

    VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!