tiistai 14. elokuuta 2012

Paluu ompelukoneelle...

Yritän täällä palailla pikkuhiljaa ompelukoneen ääreen, kesä kun on mennyt ompeluhuonetta vältellessä. Alkukesästä tein lapsille kesävaatetta, mutta sitten alkoikin ompelukoneen pakoilu...

Kankaita on kertynyt aikamoiset kasat. Napsin kuvat uusimmista herkuista, mutta näiden lisäksi mulla on useita jätesäkillisiä saatuja ja perittyjä kankaita... :P


Kaikista uusimmat ihanuudet:Sorvin ääreen siis, alkuun pikainen paikkausompelus:

 

Se vanha tarina, uudet shortsit ekaa kertaa jalassa ja sitten saa huomata niissä jättimäisiä reikiä!! Lapsilla on minun kummitätini mökillä lupa käyttää puutarhasaksia, liekkö niillä sitten nirhaisseet. Onneksi nämä ovat vain H&M:n halpisshorsit, mutta harmitti se silti! Poikaa ei kuitenkaan harmittanut yhtään kun näistä tuli nyt angry birds shortsit. :D Pienemmän reiän paikkasin parsimalla.

Angry Birds -kangas on  täältä: http://ixat.bigcartel.com/, tein siitä alunperin t-paidan mieheni pikkusiskolle 15v. lahjaksi. :) Tämä on jäänyt bloggaamatta, mutta valmistui kyllä jo kesäkuussa:

 Samalle naisen alulle tein myös pipon. Kangas on löytö fb-kangashamstereista.

Haaveilin tekeväni jo edelliseen blogiin joskus postauksen työhuoneestani, mutta ei mun työhuoneeni nähtävästi ikinä ole siinä kunnossa, että sieltä voisi ottaa kuvia!! :D Ompeluhuoneeni sijaitsee talomme kellarikerroksessa ja kivaa siinä on se, että sotkut saa jäädä sinne, sillä normaaliolossa tilaa ei käytetä mihinkään muuhun, mitä nyt satunnaisesti siellä yöpyy joku vieras.

Napsin nyt kumminkin kuvat ompeluvälineistäni:

Ensimmäinen oma ompelukoneeni on perus-Eva, jota olen tuhannesti parjannut, mutta edelleenkin se pelittää ja tekee juttuja joita uudenuutukaisella Pfaff Ambition 1.0 koneellani en halua tehdä. :D Saumurini on Singer, joka on oikeasti minulla vain lainassa kummitädiltäni. Uutta Pfaffiani en ole vielä kunnolla oppinut edes käyttämään, paljon olisi opeteltavaa!


Ompeleminen on kuitenkin mulle harrastuksista se, joka jää "kakkoseksi" eli todellinen intohimoni on kutominen! En ole ollut kovin innokas otttamaan ompelun saralla suuriakaan haasteita, vaan teen mieluummin helppoja "yhdessä illassa valmista" -tyylisiä ompeluksia. Ompelen, koska haluan lapsille uniikkeja ja värikkäitä vaatteita.


Kutomisen saralla sen sijaan puikoilla on koko ajan useampiakin neuleita ja pidän huolen, että kaikki etenevät ja valmistuvat suht nopealla aikataululla! Kolmen pienen lapsen äitinä joudun "varastamaan" käsityöhetkeni sieltä mistä ne saan, pieni hetki siellä ja toinen täällä, tässäkin kohtaa kutominen vie voiton, sillä se ei ole niin paikkaan sidottua kuin ompeleminen. Automatkat (ne lyhyimmätkin!!) on hyvä käyttää kutomiseen, sillä autossa ei tarvitse ottaa ketään syliin. :D

Tällä hetkellä puikoilla mm. esikoiselle Evrim, pojan lempivärissä. Olen muuten opetellut alunperin kutomaan suoraan "englanniksi", joten suomi on mulle se heikompi kieli mitä tulee kutomissanastoon! ;-) En muutenkaan tykkää lehtien neuleohjeista, kun yhdelle pienelle palstalle on ympätty koko ohje lyhenteineen, eikä asioita ole selitetty tarpeeksi hyvin, se jos mikä on omiaan tappamaan orastavan neuleinnostuksen, kun ei ymmärrä mitä ohjeessa sanotaan, vaikka se on olevinaan suomenkieltä! Netistä löytyy paljon parempia ohjeita kuvien kera. :D

Ompelin tänään lapsille muutaman jutun, mutta postaan ne myöhemmin, sillä mussukat oli jo untenmailla ompelusten valmistuessa. :)

2 kommenttia:

  1. Fonttiasi on hieman hankala lukea, muuten jutut mukavia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no pitänee taas vaihtaa, vasta vaihtelin noita :)

      Poista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!