sunnuntai 26. elokuuta 2012

Siilit meni sieneen ja muita tarinoita

Tää on ihan kauheeta, kun teen käsitöitä koko ajan ja vaikka valmista tulee, niin silti tuntuu, etten ehdi puoltakaan mitä haluaisin tai pitäisi saada aikaan! Onkohan muilla himokässääjillä koskaan samanlainen olo? Sen jälkeen kun opettelin kutomaan ja löysin siitä "sen oman jutun", en ole istunut jouten montaakaan hetkeä. Oikeesti! Oppiskohan sitä jotenkin ihan vaan olemaan ja laiskottelemaan hyvällä omalla tunnolla? Kyllä mä laiskottelenkin, mutta poden siitä huonoa omaa tuntoa, koska aina '"pitäisi ja pitäisi".

Olen jatkanut kangastuhoajaisia.

Siilit ja sienet muuttivat meille taannoin eräältä toiselta kotiompelijalta. Kangasta oli iso pala ja tykästyin tuohon kovasti, ihanan pehmeää froteeta!

Ensin valmistui 80cm setti kuopukselle. Tässä on reippaasti kavunvaraa! Bodyn kaava on ottobre 5/06, ompeluohjeet sen sijaan ihan omat. Pituus kokoa isommasta, jotta on kunnon kestovaippavara. Pääosin saumuroitu, kaitaleissa tukikangasta ja hihoissa taitevarat, saumat ompelin kolmiaskelsiksakilla, jotta joustaa. Nepparit Kam. Housut Ottobre 1/12 Little Houses, ilman mitään muokkauksia.

Setissä on vielä inan liikaakin kasvunvaraa, mutta halusin silti sovittaa ja napata muutaman kuvan! Vaan millä tällaisestä ikiliikkujasta hyvää kuvaa saa! Mallilla ikää kohta 9kk.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Isosiskolle 104cm tunika. Muistaakseni Teekannu -tunikan kaavat, hieman kavennettuna ja extrapituudella. Ei mitään erikoishienouksia. Otimme tästä eilen sovituskuviakin, mutta niistä tuli sisällä salamalla otettuna ihan kamalia, kauheaa varjokuvaa koko kuosi täynnä, joten en julkaise. Hö.


Vieläkö jaksatte katsella siilejä ja sieniä? Nimittäin tein siitä sekä ketut karhut joustiksesta vielä kummipojalle ja hänen kaksoisveljelleen lippakypärämyssyt, jos vaan äitinsä kelpuuttaa. Koko näissä 80cm, mahtuu omankin pojan päähän, joten voisin omaankin käyttöön jättää. Mallinukelle ovat liian suuret.
Niistä kangassäkkien löydöistä leikkelin muutamat Little Houses housut lisää, nämäkin 80cm eli kasvunvaralla syksyyn. Autokorjaamo -trikoo tosin ei löytynyt niistä säkeistä, vaan olen sen ihan Majapuulta ostanut. :D

Lisäksi vielä 3 veelle ja 5 veelle sain aikaan housut muiden puolivalmiista ompeluksista. Pinkit velourhousut löytyi jostain kangaspussista ja saattavat olla vaikka oman äitini minulle aloittamat, kuka tietää! Kesken olivat joka tapauksessa jääneet, koko on noin 100cm. Keltaiset taas oli leikattu haalarin muotoon ja löytyivät niistä kangassäkeistä, koko oli tosi iso, arviolta 120cm. Leikkaisin housuiksi, kun ei meillä sellaiselle haalarille olisi ollut käyttöä. Taskujen elefantti -trikoon olen ostanut joskus pienenä palana fb:n kangashamstereista.


Postailen kohta lisää, nimittäin neulejuttuja. En vaan osaa laiskotella.

ps. Arvonnan vika päivä! Osallistujia on jo yli 20, joten se lohdutuspalkintokin on luvassa.

4 kommenttia:

 1. Ihan älyttömästi olet ahkeroinut! Mä niin tykkään tosta sienet ja siilit kuosista <3

  VastaaPoista
 2. ahkera olet ollut. Tuo lippalakkimyssy näytti tosi kivalta.

  Ja kyllä, poden tuota samaa ongelmaa minkä tuossa alussa mainitsit :DD

  VastaaPoista
 3. Olet ommellut tosi ahkerasti ihania vaatteita lapsille! Kypärämyssy onkin pian tarpeen. Ja tuo tunika on kiva! Kunhan tyttöni kasvaa...

  VastaaPoista
 4. ooo... Eksyin jostain seuraamalla sinne ja tonne ja lopulta tänne ;) Ihania juttuja. ja noi sienet&siilit froteena. Kelpais niin meille, kun jää teillä pieneksi ;) Ja ihania neulejuttuja!

  VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!