tiistai 21. elokuuta 2012

Hajanaisia ajatuksia käsityönhinnoittelusta

Minä täällä taas keskellä yötä kirjoittelen, tämä on se ainoa hetki, kun talossa on rauha! ;-)

Maitotyttö -blogin Milla on kirjoittanut hyvän kirjoituksen käsityönhinnoittelusta ja sitä kautta onnistunut kirvoittamaan keskustelua aiheesta. Kannattaa ehdottomasti lukaista. Tekstiä on jaettu tänään jo monessa blogissa, samoin kuin facebookissa, olen mielenkiinnolla seurannut minkälaisia ajatuksia se on nostattanut.

Tämä aihe on ollut omassakin mielessä päällimmäisenä viime viikkojen aikana. Samanlainen hintaoivallus on tapahtunut minullakin, tunnustan minäkin kauhistelleeni joskus jonkun käsityön hintaa ja nyt, alkaessani itse harkita käsityöyrittäjyyttä olen tajunnut, että siinä tuotteessahan oli vaan hinta kohdallaan, ei sen kummempaa!

Kirjoitin jo heti aloittaessani tätä blogia muutaman sanan omasta hinnoittelustani ja nyt kun oikein asiaa mietin, niin millähän muulla alalla yksikään yrittäjä kokee tarvetta perustella omaa hinnoitteluaan, melkein kuin anteeksi pyydellen korkeita hintoja, jotka ovat silti liian matalat? Ääh, tuskaa! Neuleiden kohdalla hinnoittelu on hankalaa, sillä neulominen on hidasta, kangashan tehdään itse. En löytänyt juurikaan vertailukohteita neuleilleni Suomesta (luultavasti syystä!), niinpä vertasin etsyssä vastaavien tuotteiden hintoja, mikä ei ole täysin sama asia, mutta etsyssä tuotteideni hinnat kuitenkin vastaavat vastaavien samanlaisten hintoja. Aika pitkälti kaltaisiani kotiäitejä tuntuvat olevan vastaavien vaatteiden neulojat muuallakin päin maailmaa. :-)

En tällä hetkellä tiedä yhtään, tuleeko oma yritykseni käsityöyrittäjänä ikinä poikimaan mitään. Ehkä muutaman lisäeuron kuukaudessa ja mahdollisuuden tehdä sitä mistä pidän? Toki villeimmissä kuvitelmissani voisin elää käsitöillä, eihän sitä koskaan tiedä! Sen kuitenkin tiedän, että tuntuu mukavalta puuhastella jotain "omaa", kun on pienten lasten kanssa kotona kuudetta vuotta putkeen. :-) Enkä silti valita, kuluneet viisi vuotta ovat olleet tähän astisen elämäni tärkeimmät viisi vuotta!

1 kommentti:

  1. Tuo maitotytön kirjoitus kyllä herätti tämän mamman. Järisyttävää miten halpamaihin viedäänkin hyvää suomalaista työvoimaa ihan vaan säästöjen takia :/ Tästälähin teen joko itte tai varojen salliessa ostan suomalaista! :) Jonka takia taas tulee tehtyä HARKITTUJA ostoja, eikä vaan että voikukiva,taidan ostaa ku ei paljon maksa. Ja sitten on nurka täynnä krääsää!

    VastaaPoista

Kivat kommentit ilahduttavat aina!